Musaca de dovlecei

de Miha in Curcan, 27 Feb 2018 | 3588 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru un vas 20/20 cm:
  • 2 dovlecei marisori
  • 50 g cascaval ras
  • 1 ou
  • sare si piper
  • fulgi de ardei iute
  • frunze de patrunjel si busuioc
  • Pentru umplutura:
  • ~300 g piept de curcan
  • 1 ceapa mare
  • 2 rosii mari de gradina
  • 1 ardei kapia
  • 1 capatana usturoi
  • frunze de patrunjel
  • sare si piper
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 300 ml lapte
  • sare
  • putina nucsoara
  • In plus:
  • ~100 g cascaval ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de dovlecei:

Dovleceii se curata de coaja, se scobesc de seminte cu ajutorul unei lingurite si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se presara cu putina sare si se lasa deoparte cateva minute, pana isi vor lasa zeama. Stoarcem bine de zeama presand razatura de dovlecei intre palme.

Punem intr-un castron, apoi adaugam cascavalul ras, oul, sare si piper, fulgii de ardei iute si verdeturile tocate. Amestecam bine compozitia pana devine omogena. Compozitia o vom imparti in doua parti.

Umplutura:

Ceapa tocata marunt o calin in cateva linguri de ulei. Cand s-a inmuiat adaugam rosiile si ardeiul kapia pasate si lasam sa se calesca putin impreuna. Adaugam apoi pieptul de curcan tocat si amestecam pana carnea se albeste si se desface. Lasam sa fiarba la foc domol pana scade toata zeama din tigaie. Saram si piperam dupa gust, adaugam usturoiul pisat si verdeata tocata.

Sos Bechamel:

Untul il topim la foc mic, adaugam faina si amestecam continuu, sa nu se formeze cocoloase. Turnam laptele rece, putin cate putin si amestecam pana incepe sa se ingroase. Daca se ingroasa prea tare mai adaugam lapte, trebuie sa avem un sos subtire. Condimentam dupa gust cu sare si nucsoara. Sosul obtinut il vom imparti in 3 parti aproximativ egale.

Intr-un vas termorezistent uns cu ulei punem jumatate din cantitatea de dovlecei. Nivelam frumos si acoperim cu un strat de sos Bechamel. Punem si compozitia de carne, un alt strat de sos Bechamel si restul de dovlecei. La final punem sosul Bechamel ramas si cascavalul ras.

Dam vasul la cuptor la foc mediu pana musacaua se rumeneste frumos deasupra.

Se serveste calda. E buna si rece, caz in care se va putea felia frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

diaconta 1

28.02.2018, 22:22

Bine ai venit pe la noi Mihule si ce bunatate ne-ai adus.
Foarte tare imi place

Corinuta 1

03.03.2018, 10:36

Ce buna o fi fost!

kytz 1

23.06.2018, 12:08

Arată tare bine!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi, curcan si ciuperci